JARO JE TADY! VYŠIJ SI ROZTOMILÉ PTÁČKY! PDF MOTIV ZDARMA PRO VŠECHNY NOVÉ ODBĚRATELE NEWSLETTERU!

Turečák a jak to bylo dál..

Pokračuji v boji za zachování tradice.. 

netradičním způsobem...

Digitální tisk vskutku není tradiční metodou vzorování textilií, avšak je to budoucnost textilního průmyslu - vzhůru kupředu, zpátky ni krok! Nebo tak nějak.. 

Zkrátka, nouze naučila Dalibora housti a mě rvát se tu hodiny s grafikou, abych nakonec kolikrát zjistila, že to můžu celé zahodit a začít znova. 

Buď se mi to prostě už nelíbí, protože přesně tohle mám zcela běžně v povaze, nebo to nefunguje.. To v povaze nemá nikdo a přece se to taky děje. 

Třeba jako včil. 

Po aktuálně víc jak 50 hodinách práce, kam samozřejmě vůbec nepočítám hodiny rešerší, bádání, focení, skenování, hledání dodavatele, objednávání vzorků látek, komunikaci s tím a oním oddělením atd atd.. Mám... Zase prd!

Turecký šátekTurecké šátky

Jo, hm, nevyšlo to.. Barvy jsou jak vidíte pěkně ble a zvrátit se to nedá. Naštěstí jsou to jen vzorky a i když mě to stálo jako dost peněz (necelé 4000,-), mohlo být rozhodně hůř, kdybych si v záchvatu radosti objednala 100m, žejo. 

Reklamace samozřejmě možná není, protože se jedná o vzorování (a od toho to je) a protože na vině je pravděpodobně prostý rozdíl v kalibraci monitoru mého a tiskárny jejich. Tiskárna na látku funguje jinak, než ta na papír  - používá 7, nebo 8 barev nebo kolik.. CMYK a oranžovou, modrou, šedou, a nějakou.. Takže asi chápu i já, kde se to mohlo všude potento. 

Nevadí, rozčilení přejde a jedeme dál...

Po asi milionu mailů, kdy odpověď je samozřejmě na jednu otázku z patnácti, jsem dostala číslo přímo na pána grafika, co u tý mašiny sedí - haleluja! Kupodivu se nakonec zjistilo, že jsou schopní mi dodat i barevnici! No jupí!

(Pamatujete jak jsem minule psala, že paní co tam už nepracuje udělala ve všem bordel? Jo tak mi tvrdila, že barevnice nevedou jo..Jen abyste si nemysleli, že su tak pitomá a nenapadlo mě to.)

Jupí! .. Jupí?

Leda víš co viď.. Začátkem roku budou měnit typ inkoustu a překalibrovávat tiskárnu, takže by mi byla barevnice opět na prd. Ještě že mě napadlo se na to optat. A kdy? No to my nevíme, to až se vrátí pan šéf v lednu... Tak pak někdy, bude nová barevnice - dodání samozřejmě 6-8 týdnů.

Smějete se? Protože já už celkem jo, i když je to takový ten hýkavý polosmích na hraně šílenství. 

Jo a samozřejmě to zadarmo taky nebude.. heh.. he, heh.. 

Aby to ale nebyl jen pesimistický výlev, musím uznat že kvalita tisku je bombovní a až se trefíme s barvou a až udělám další motivy a tak vůbec, tak to bude jakože hodně paráda... Pro sebe v tom pak vidím neomezené možnosti celkem. 

Nejen, že mám v plánu tady horlivě zachraňovat turecké šátky, ale hlavně - a to byl vlastně prvopočátek nějak, bych chtěla šátky pracovní a vlastní fancy folklorní látky a třeba oživit víc starých vzorů... Ony se fakt původně nenosily jenom brokáty. A vůbec sehnat hezkou látku na fěrtúšek je pěkně na nic.. Tak proč si neudělat svou, žejo. 

Snít by mi šlo, to rozhodně. S prací je to horší. Je to pro mě hodně náročné na pozornost a té se mi nedostává každý den, kolik bych potřebovala..

Zatím se tedy při čekání na novou barevnici věnuji čistce dílny. Musím se přestěhovat do teplejšího pokoje a všechno se mi tam nevejde. Proto jedu bomby s adventními slevami. 

No a taky proto, abych na ten tisk vůbec měla a protože jsem si vysnila, že vydělám na novou střechu - to máme nějakých 6000 kusů tašek - to mám co dělat.. :-)

Chcete-li tedy podpořit mé snahy, mrkněte na sukénky v akci, třeba vám nějaká padne do oka.. :-)

Zpět do obchodu