JARO JE TADY! VYŠIJ SI ROZTOMILÉ PTÁČKY! PDF MOTIV ZDARMA PRO VŠECHNY NOVÉ ODBĚRATELE NEWSLETTERU!

CO KOŠTUJE TAKOVÁ SUKŇA?

Co može stát taková, nebo onaká moja sukénka? 

Nu různě.. odpíchnem se od materiálu a pokračujem podle délky, obvodu pasu a objemu - tedy délky dolního kraje, nebo dolní šířky, spodního obvodu.... jak chcete.

Povětšinou šiji z bavlněných látek tuzemské a evropské provenience, jejichž cena je už zprůměrována a započtena. Může nastat situace, že chcete sukénku z něčeho speciálnějšího a to se pak domluvíme individuelně. 

V ceníku najdete tak nějak nejběžněji šité kousky.

Fěrtúšky mají dolní šíři kolem 280cm až 320cm.. podle šíře materiálu.

Stejně tak klasické zavinovací sukénky a "všední" sukénky na šnůrky(sukně 280).

Zadní sukně a "krojová" sukně je veskrze totéž, jen zadní sukně je vpředu zavinovací s dvěma ploškami, zatímco "krojové" a "všední"  (280 a 450cm) jsou sešité, nechaný je jen průhmat a zavazují se na šnůrky. Zde se pak můžete ještě rozmyslet, jestli s plochým bříškem, nebo celořasené, ke kterým není potřeba zástěrky a jsou ideální na denní nošení a různé šochtání třeba v soboru..:-)

Jelikož fakt miluji různé detaily a blbůstky neopomeňte se zaměřit na část "navíc", kde si můžete vybrat zdobení sukénky ní samou - tedy sámky, nebo si ji můžete nechat v dolním kraji podšít zespod "plechem", tedy pruhem kontrastní látky. To má hned dva bonusy... nejen, že když sa ovrtí, barevný lem vykoukne a upoutáte ještě víc pozornosti, ale také materiál navíc a prošití navíc o cos lépe drží celé sukénky tvar.

Ceník sukní

Zpět do obchodu